Nyhetsbrev 4 – oppussing indre gård m.v.

Arbeidet med oppussingen av indre gård er i rute med fremdrift som tidligere vist i nyhetsbrev 3. Kanskje er man et par dager på etterskudd med enkelte aktiviteter pga. at regnet gjør maling o.l. umulig.

Styret holdt et byggemøte med Opak og Oslo Malermesterforretning den 23. august. Opak betegner arbeidene som er utført til å være av meget god kvalitet, og det er en fruktbar diskusjon med malermesteren om tekniske løsninger på litt mer kompliserte forhold.

Som nevnt tidligere er det største problemet som er avdekket i det suste strømforsyningen til varmekablene. Vi har gått en runde med elektrikeren i dag den 28. august, og han sier at ledningsnettet er av en elendig kvalitet og var antagelig heller ikke i tråd med forskriftene i 1996. Slik det er nå er ikke strømforsyningen i stand til å drifte varmekablene i takrennen en gang, og langt mindre svalgangene. Som nevnt tidligere ville det påløpe ekstrakostnader i forbindelse med oppgradering av strømforsyningen. Disse foreligger nå og anbudet legges ut sammen med dette nyhetsbrevet. Dette vil medføre en overskridelse ut over sikkerhetsmarginen på 250 000 som styret fikk på årsmøtet, men styret anser dette for å være helt nødvendig og vil derfor måtte gjøre dette via det regulære vedlikeholdsbudsjettet og evt. andre likvide midler.

Styret er ikke kjent med gjengs prisnivå på tilleggsarbeider av den typen det er informert om i nyhetsbrevene, og vi ba derfor Otis gå gjennom dette. Otis sier i et svar til styret:

«V har gjort en vurdering av tilbudene fra Oslo Malemesterforretning AS på tilleggsarbeider i forbindelse med rehabilitering av svalganger og trapper. Tilbudene er priset gunstig i forhold til gjeldende markeds priser i Oslo området. Vi anbefaler at disse tiltak utføres i sammenheng med den eksisterende rehabiliteringen.

 Det har vist seg at noe av varmekablene på svalgangene har vært defekte, samtidig som strømanlegget ikke har kapasitet til å drifte varmekablene. Dette gjelder forøvrig også varmekablene i takrennene på gården. 

Varme i gulvene på svalgangene er avgjørende for alltid å ha god avrenning av vann, snø og is. Samtidig som sklisikkerheten blir ivaretatt for alle som ferdes der til alle tider på døgnet.

Varmekabel i takrenner og nedløp bør brukes på den kalde årstiden for å unngå skader fra is og snø» 

Styret ser det derfor slik at disse arbeidene har vært underlagt en forsvarlig saksbehandling.

Det er også enkelte andre mindre forhold som er dukket opp. En sameier har påpekt at det drypper vann inn på vegg gjennom ytre del av taket. Etter at stillaset kom opp har vi kunnet inspisere, og det viser seg at det er en gammel byggefeil ved at det mangler beslag og vann renner inn under plankene:

Det er også gjort et elendig blikkenslagerarbeid i sin tid i overgangen til naboeiendommen:

Dette er et alvorlig forhold som betyr vanninntrenging i bygget og dette må utbedres mens stillasene står oppe. Deler av dette gjelder også naboeiendommen og vi vil forsøke å få til en kostnadsdeling.

Enkelte av beboerne i 1. etasje har fliser foran inngangsdørene av den flistypen vi har hatt. Det er blitt påpekt av det er mest estetisk å ha samme flisetype der som ellers i uteområdet. Vi har derfor bedt om at også dette blir flislagt.

Pga. kostnadene til strømforsyning, varmekabler osv. er det ikke rom for å male inngangspartiet med de budsjettene som nå er vedtatt. Vi har imidlertid bedt om et kostnadsoverslag på dette, og da kan vi evt. legge dette inn i budsjettet for 2013.

Det skal være nytt byggemøte med Opak og Oslo Malermesterforretning torsdag den 6. september. Hvis noen sameiere har saker de ønsker styret skal ta opp på møtet, så send en e-post til Ivar på breiva@online.no. Andre generelle henvendelser mottas selvsagt også.

Tirsdag ettermiddag gikk heisen i stykker. Det skyldes igjen feilbruk fra vår side, ved at en beboer dro opp en heisdør som var i ferd med å lukkes. Pga. arbeidene som utføres i gården er det ikke tilgang via trappene, og styret måtte kontakte Otis for å få hasteutrykning. Heismontøren sier det er sjelden han ser slike ødeleggelser og det er relativt omfattende skader som vil koste mange tusen å reparere. Vi har tatt opp dette tidligere også og vi vil igjen oppfordre alle til å behandle heisen mye mer forsiktig enn det som gjøres nå.

28. juli 2012

Styret

Professor Dahlsgt 1 tillegg 2

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar